Andere pasta’s

Er zijn zoveel pastagerechten ter wereld, dat het bijna niet te doen is om ze hier allemaal te noemen. Allereerst zijn er verschillende soorten pasta zoals macaroni, spaghetti, tagliatelle (te zien op de afbeelding), farvalle, penne, fusilli, fettucini, conchiglie, en nog veel meer. Pasta carbonara wordt traditioneel met tagliatelle of spaghetti gegeten.

Dan de pasta gerechten. Ik ga er tien opnoemen die ik zo uit het blote hoofd weet. Ten eerste natuurlijk pasta (of spaghetti) carbonara, pasta alfredo, macaroni ham kaas, spaghetti bolognese, lasagne, lasagne bolognese, penne quatro fromaggi, een koude pastasalade met bijvoorbeeld zalm, pasta vongole en pasta pesto. Er is ongelooflijk veel met pasta te maken. Een leuke verzameling pasta recepten staat op receptenwoordenboek.nl. En het allerlekkerste lasagne recept staat op lasagnerecepten.nl.

Wat ook leuk is, is je eigen pasta maken. Je gaat gewoon naar de winkel en koopt een pak spaghetti of iets dergelijks, een pot pastasaus, wat olijven, wat van dit wat van dat, (groente is ook niet gek!) en daar maak je gewoon een eigen gemaakte pasta van. Lekker creatief en vaak nog heel lekker ook! Heb je een bepaald ingredient wat je graag terug wilt zien in je eigen ‘recept’, maar heb je het lef niet om zelf een gerecht te maken? Google dan even op pasta [ingredient] en vaak bestaat het ook nog! Dus bijvoorbeeld pasta zalm, en ja hoor, je komt uit op een recept van pasta met zalm! Veel succes! 🙂