Pasta carbonara

Pasta carbonara is zo gemaakt. Er is dan ook niet een soort pasta carbonara, er bestaan vele verschillende soorten pasta carbonara’s. Op deze pagina staan twee van deze pasta carbonara recepten, eentje met room en eentje zonder room. Elk recept is steeds voor 4 personen.

Pasta carbonara met philadelphia kaas en champignons, 4 personen

Dit recept kost iets minder dan een half uur om te koken. 4 personen.

Ingrediënten

  • spaghetti carbonara philadelphia champignons450 gram spaghetti
  • 200 gram Philadelphia kaas, naturel
  • 1 gesnipperde ui of twee gesnipperde uien, afhankelijk van hoe lekker je het vindt
  • 200 gram ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 100 gram champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 0,25 liter groentebouillon
  • 100 gram diepvrieserwten (als je ervan houdt)
  • Eventueel peterselie

Bereiding

Zorg ervoor dat de ingrediënten klaarliggen, dus de ontbijtspek in reepjes, champignons in stukjes.

  1. Zet de spaghetti op een pan met hoog vuur en zet hem laag als het kookt. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pak een koekenpan en doe hier de ui (of uien), de ontbijtspek en de champignonstukjes in. Na 2 minuutjes doe je hier groentebouillon bij, wat water bij, en laat het lekker inkoken.
  3. Smelt in dezelfde pan de Philadelphia saus. Laat het vanaf nu niet meer koken. Voeg eventueel de erwten toe, en kruid het geheel met wat peper en zout
  4. Roer dit mengsel door de grote pan spaghetti, en je kunt het opdienen. Peterselie erbij en eet smakelijk :)

Pasta carbonara zonder room

Deze minst denkbare pasta carbonara is voor de mensen die graag gezond eten. Op deze manier is hij ook een stukje minder machtig. Zonder room dus, maar alsnog heel lekker! Ook 4 personen, en het is ook binnen een half uurtje klaar.

Ingrediënten

  • pasta carbonara zonder room400 gram tagliatelle
  • 300 gram ontbijtspek in reepjes
  • 150 gram Parmezaanse kaas, minder dit als je het echt gezond wilt hebben!
  • 1 of 2 uien, afhankelijk van hoe lekker je het vindt
  • 3 eieren
  • Peterselie, peper en zout

Bereiding

Zorg ervoor dat alles klaarligt, de 3 eieren in een theekopje, de Parmezaanse kaas geraspt, ontbijtspek in reepjes, etc.

  1. Zet de spaghetti op een hoog vuur totdat het kookt (dan een laag vuur), kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de spekjes helemaal uit, voeg na 2/3 minuutjes de fijngesneden ui toe en fruit de ui.
  3. Voeg de Parmezaanse kaas toe aan het theekopje met de 3 eieren erin, roer het tot een mengsel. Water toevoegen is toegestaan.
  4. Als de pasta klaar is, kan het afgegoten worden. Dan kan het eimengsel bij de pasta, en roer het totdat de ei overal doorheen zit. Direct de spekjes/uien erbij en laat het op een laag vuur nog even tot rust komen.
  5. Peterselie er overheen en eet smakelijk!